AP-1YGCAJ4T92111_news

De testdagen in Barcelona zijn ietwat in mineur geeindigd voor Red Bull. Waar Pierre Gasly gisteren van de baan ging en de RB15 behoorlijk zwaar beschadigde, daar kwam Max Verstappen vandaag niet verder dan 29 rondjes.

Een probleem met de versnellingsbak hield Verstappen de hele middag binnen, aldus de coureur op zijn eigen website: "We hadden helaas weinig onderdelen, die zijn vannacht vanuit Engeland overgekomen. Het team heeft enorm veel werk verricht om vandaag te kunnen rijden. We hadden echter niet veel versnellingsbakken tot onze beschikking, omdat er twee kapot waren gegaan door crashes en dan houdt het op."

Ondanks twee lastige slotdagen, is de Nederlander tevreden: "Normaal is het fijn om veel ronden te rijden, want je leert altijd wel wat. Dat was vandaag dus niet top, maar qua snelheid ziet het er wel redelijk goed uit. Natuurlijk weet je het niet helemaal zeker, omdat we niet echt met weinig benzine hebben kunnen rijden, maar als je naar de lange runs kijkt, zie je dat het allemaal wel redelijk dicht bij elkaar zit tussen de top drie teams."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden