Max Verstappen verwacht dat Mercedes terug zal slaan in Bakoe

SI202105190275_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen geeft in de aanloop naar de Grand Prix van Azerbeidzjan aan dat hij verwacht dat Mercedes sterk zal terugkomen in Bakoe. Daarnaast geeft de Nederlander aan dat hij in Bakoe nog nooit een podium behaald heeft en dat graag wil veranderen.

"Monaco was een erg goed weekend", laat Verstappen tegenover Formula 1 weten. "Natuurlijk had ik daar nog nooit op het podium gestaan, dus het was fijn om er te winnen. De leiding in de kampioenschappen voelt goed, maar we moeten daar na de laatste race staan, dat is het enige dat telt."

"Ik verwacht dat Mercedes sterk zal terugslaan in Bakoe. Het circuit is prima, maar niet één van mijn favorieten als ik eerlijk ben. Ik heb er nog nooit op het podium gestaan, dus het is tijd om daar verandering in te brengen."

De Limburger geeft aan dat het afwachten is hoe snel zijn team zal zijn in Azerbeidzjan. "Het voelt goed hoe we er nu voor staan en het laat zien dat we een goede start van het seizoen achter de rug hebben. We moeten blijven pushen want we moeten ons nog steeds zien te verbeteren."

Pérez met podiumervaring

Hoewel Verstappen nog nooit het podium in Bakoe heeft mogen beklimmen heeft zijn teamgenoot Sergio Pérez daarin wel degelijk ervaring mee. De Mexicaan heeft in de vier races die verreden zijn in Azerbeidzjan maar liefst twee keer het podium gehaald. Pérez gaf in de vooruitblik naar het raceweekend aan dat hij op zoek zal gaan naar zijn eerste podium als Red Bull-coureur.

Podium / Hamilton, Raikkonen, Perez / Baku / Azerbeidzjan / 2018
Foto: Pirelli

"Ik kijk uit naar Bakoe en ik hoop dat we een sterke kwalificatie kunnen neerzetten. We hebben namelijk al laten zien dat onze racesnelheid bij de beste behoort. Nu moet ik alleen de zaterdagen zien te verbeteren en dan moet het goedkomen."

Pérez geeft aan dat het behalen van de leiding in het constructeurskampioenschap geen verandering brengt in hun aanpak. "We moeten realistisch blijven en onthouden dat er nog maar vijf races verreden zijn dit seizoen. Het maakt niet uit waar we nu staan, we moeten aan het einde van het seizoen in Abu Dhabi eerste staan. We moeten nu zo hard blijven werken zoals we dat in de afgelopen maanden ook hebben gedaan."

Unieke dubbel Verstappen

Interessant feitje is dat het circuit van Bakoe 28 meter onder de zeespiegel ligt en daarmee de laagst liggende stad in de wereld is en ook het laagst liggende Formule 1-circuit. Mocht Verstappen de overwinning halen, zou hij een unieke 'dubbel' halen. Hij zou dan de laagste en de hoogste grand prix gewonnen hebben. Hij won namelijk in 2017 en 2018 de Grand Prix van Mexico, welke op een hoogte van 2240 meter ligt.

De race op het Baku City Circuit wordt op zondag 6 juni verreden, kijk hier voor het tijdschema van de Grand Prix van Azerbeidzjan

Lees ook: Red Bull stuurt Tsunoda naar trainingskamp in Italië

Lees ook: Red Bull beslist pas tijdens zomerstop over toekomst Pérez

Lees ook: Verstappen mocht niet voor snelste raceronde Monaco gaan

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden