AP-21Q78PCHW2111_news

Mocht het weer het toelaten dan wordt komende zondag op het Suzuka International Racing Course de 35ste Grand Prix Formule 1 van Japan verreden.

De race waar met name Honda al het hele seizoen naar uitkijkt en waar Red Bull Racing en Toro Rosso dan ook goed voor de dag willen komen. Ook Max Verstappen reist met een speciaal gevoel af naar Japan: "Ik heb er mijn Formule 1-debuut gemaakt tijdens een vrije training, toen ik net 17 jaar was en die herinnering zal ik nooit vergeten. Ik heb goede resultaten geboekt op Suzuka, met tweede en derde plekken op het podium, maar nog nooit een zege, dus natuurlijk zouden we één trede hoger willen staan."

Of dat komend weekend daadwerkelijk zal gaan gebeuren is nog maar de vraag. Waar Red Bull vlak voor de zomerstop op weg leek om Ferrari definitief achter zich te laten en Mercedes bij te halen, daar liggen de zaken nu wat anders: Ferrari is het team in vorm en ook Mercedes zat er met een 1-2 in Sotsji weer prima bij. Verstappen houdt dan ook een slag om de arm: "Ferrari zal erg sterk zijn omdat ze veel vermogen hebben en zal dus snel zijn op de rechte stukken. Maar onze auto zal snel zijn in de bochten, dus hopelijk kunnen we daar wat tijd winnen. Het zal niet gemakkelijk worden op Suzuka, maar natuurlijk zullen we zo goed mogelijk presteren ten overstaan van de Japanse fans."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen