Max Verstappen: 'Volgende keer iets meer marge'

AP-1VMD6VXX11W11_news

Met de Grand Prix van Spanje in het vizier kijkt Max Verstappen nog één keer terug op de dramatisch verlopen race in Baku, twee weken geleden.

De race van Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo kwam tot een voortijdig einde toen de twee Red Bull-coureur tegen elkaar reden: "Je wilt natuurlijk nooit crashen en al helemaal niet met je teamgenoot. Ik zal de volgende keer iets meer marge laten, een paar millimeter."

De relatie tussen beide coureurs is nog steeds prima, aldus Verstappen: "Direct na het voorval heb ik hem al gesproken. We hebben veel respect voor elkaar en realiseren ons allebei dat het fout was. Natuurlijk wil je niet samen crashen, maar we hebben onderling geen verkeerde gevoelens."

Beide rijders hebben het incident uitvoerig geanalyseerd en in de fabriek excuses aangeboden aan het team. Nu is het vizier gericht op ‘Spanje’: "Hopelijk kunnen we het gat nog een beetje verder dichten en er ook in de kwalificatie nog iets beter bij zitten. Maar het is afwachten waar de andere teams mee komen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden