Verstappen: “Strengere controle voorvleugels nodig"

M270225

Max Verstappen vindt dat de FIA strenger moet controleren op flexibele voorvleugels. Het lijkt een reactie op de kritiek van Mercedes op de achtervleugels van Red Bull, die uiteindelijk leidde tot aanpassingen aan de auto.

"Ik vind dat ze het doorbuigen van de voorvleugel strenger moeten controleren", liet Verstappen tijdens de persconferentie op donderdag volgens Motorsport.com weten. De Nederlander voegt eraan toe: "Volgens mij is het ook logisch dat je, als je de achtervleugel controleert, je ook de voorvleugel moet checken. Die hebben een veel grotere impact op de prestatie van de auto. De bal ligt nu bij de FIA."

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko vroeg de FIA ook kritischer te kijken naar de flexibele voorvleugel van Mercedes. "Als je van mening bent dat een ander team de reglementen zo gebruikt dat er een grijs gebied ontstaat, moet je duidelijkheid creëren", liet de Oostenrijker weten.

Helmut-marko-bahrein-red-bull-700x467
(c) Red Bull Racing / Mark Thompson / Getty Images /

'Vleugelgate' begon toen Mercedes na de Grand Prix van Spanje in mei concludeerde dat de achtervleugels bij Red Bull te ver achterover zouden buigen. Ook Lewis Hamilton sprak meermaals over de 'flexiwings' van Red Bull Racing.

Sinds de Grand Prix van Frankrijk worden de auto's extra gecontroleerd en moest er bij onder meer Red Bull het een en ander aangepast worden. Gezien de overwinning van Verstappen tijdens de Grand Prix van Frankrijk heeft het Oostenrijkse team er weinig hinder van ondervonden. "Ik denk dat Paul Ricard heeft laten zien dat alles nu achter de rug is."

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Stiermarken

Lees ook: Max Verstappen: “Wordt weer enorm spannend gevecht”

Lees ook: Valtteri Bottas krijgt 3 plekken gridstraf voor spin pitstraat

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden