Max Verstappen: ‘We gaan niet vechten voor de overwinning’

P-20171006-00450_news

Max Verstappen start de Grand Prix van Japan als vierde. De Nederlander zette in de kwalificatie de vijfde tijd neer, maar door de gridstraf van Valtteri Bottas schuift hij een plaats naar voren.

Voor de camera van Ziggo Sport was Max Verstappen realistisch over zijn kansen in de wedstrijd: “Voor de race is het moeilijk te voorspellen. We hebben gisteren alleen in de eerste vrije training gereden. Als je tijdens de kwalificatie een seconde te kort komt dan ga je niet opeens voor de overwinning vechten. We gaan het zien.”

Verstappen reed tijdens de kwalificatie met een andere afstelling dan Daniel Ricciardo: “Ik rijd met meer downforce dan Ricciardo. Op het rechte stuk ben ik iets langzamer en in de bochten wat sneller. Morgen zien we wat de juiste beslissing is. Aan het eind van de race, met minder brandstof, heb je automatisch meer grip, dus ik had liever voor hem gestaan.”

De Red Bull-coureur was met name over de eerste run in Q3 niet tevreden: “De eerste run in Q3 was niet goed. Ik had meer voorvleugel gezet, maar daardoor brak de auto achter uit. Na de mindere eerste run ben ik uiteindelijk blij met mijn tijd.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen