Max Verstappen: ‘We hebben onze les geleerd’

P-20170729-00414_News

Max Verstappen behaalde in Maleisië tijdens de vijftiende race van het jaar eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen. Een hele opluchting voor de Nederlander, want het seizoen loopt tot nu toe anders dan waar hij voor de wintertest op had gehoopt. De Red Bull-coureur vertrouwt er echter op dat in 2018 niet dezelfde fouten worden gemaakt.

“Tot aan Maleisië was het een seizoen om te vergeten. Er is nu een positief hoogtepunt. We gaan de goede kant op. We hebben onze les geleerd en ik heb er alle vertrouwen in dat we er volgend jaar vanaf het begin af aan beter voor staan”, vertelt de Red Bull-coureur op Verstappen.nl.

Verstappen is onder de indruk van de ontwikkeling van de RB13: “Wat betreft balans is het een compleet andere auto dan in Melbourne, veel completer. In de eerste races was de auto onvoorspelbaar en lastig af te stellen. Nu is de auto in lijn met wat de engineers verwachten, dat is positief. In het begin van het jaar lagen we in sommige races ver achter. Om vanaf daar te komen tot waar we nu staan, is erg indrukwekkend.”

De overwinning in Maleisië was de beloning voor het harde werk bij Red Bull Racing. Tijdens deze race viel alles op zijn plaats. “Op een gegeven moment moet je op de sterke punten van de auto inspringen, in plaats van altijd een compromis zoeken. Dat is wat we in Maleisië gedaan hebben. Met name in de hete omstandigheden, wanneer de banden een belangrijke factor zijn in het vinden van een goede balans, leek dat voor ons te werken.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden