Max Verstappen: "We liggen hele weekend al achter"

SI202107300326_hires_jpeg_24bit_rgb

De spanning was om te snijden tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton bij de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije. In Q3 kon Max Verstappen op het nippertje nog een tweede tijd neerzetten als laatste poging voor pole position. Uiteindelijk kon de Nederlander er niet meer uit halen dan een derde positie. 

In Q2 moest Verstappen uit noodzaak nog een tijd neerzetten op de softs, omdat de rest van het veld ook erg snel was. Als hij dit niet had gedaan, was hij waarschijnlijk maar net doorgegaan naar Q3. De kwalificatieronde op de softs was dus niet uit luxe. "Het hele weekend liggen we al wat achter en dat was ook te zien tijdens de kwalificatie. Dat is niet wat we willen natuurlijk", veronderstelde Max Verstappen. Ondanks dat wist de Nederlander zich als derde te kwalificeren. "We zullen zien wat we kunnen doen."

'Tijdens de race wordt het warm'

Beide Red Bull-coureurs zullen de race van start gaan op de softs, in tegenstelling tot de bandenstrategie van beide Mercedes-coureurs die op de mediums gaan starten. "Het wordt zondag erg warm, dus de softs zullen het niet zo lang volhouden als de mediums", vertelde Verstappen. Toch zou de strategie mogelijkheden bieden bij de start. Vanaf de start is het een lang stuk naar de eerste bocht. Hier zou de Nederlander het verschil kunnen maken.

SI202107310222_hires_jpeg_24bit_rgb-653x500
Foto: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Lees ook: Hamilton pakt pole in Hongarije, Verstappen start vanaf P3

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Hongarije

Lees ook: Pérez: "In België duidelijkheid over toekomst bij Red Bull"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden