Max Verstappen: "Weinig grip maakt start moeilijk"

SI202110080442_hires_jpeg_24bit_rgb

Na een zinderende kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije, was P3 het hoogst haalbare resultaat voor Max Verstappen. Dit keer waren de Mercedes-bolides té snel voor het team van Red Bull Racing, maar vanwege de gridstraf van Lewis Hamilton zal de Nederlander een plek opschuiven naar de tweede startpositie. 

"De kwalificatie was aan het begin erg tricky door de weersomstandigheden", veronderstelde Verstappen in het interview met Paul di Resta direct na afloop van de kwalificatie. "In vergelijking met de trainingen op vrijdag hebben we het nu wel beter gedaan en de rondes waren goed in mijn beleving. Toch verloor ik in de laatste ronde wat tijd op het rechte stuk, waardoor ik niet mee kon doen in de strijd om pole position."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

'Zoveel mogelijk punten pakken'

Aangezien Hamilton vanaf de elfde positie zal starten, is het nog meer van belang om zoveel mogelijk punten te behalen. Daarmee kan Verstappen misschien wel de leiding terugpakken in het kampioenschap. Eerst is het nog even afwachten wat de weersomstandigheden zullen zijn tijdens de race. "We gaan zien hoe competitief de auto is en we moeten zoveel mogelijk punten pakken. Bandenmanagement lijkt in ieder geval heel belangrijk."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing Honda (@redbullracing)

'De start zal moeilijk worden'

Volgens de Nederlander is er nog niet genoeg progressie geboekt ten opzichte van de trainingen op vrijdag. In een interview met Ziggo Sport gaf hij aan last te hebben van veel onderstuur en dat de aanpassingen niet voor een wereld van verschil hebben gezorgd. "AlphaTauri staat heel dicht achter ons, dus daar gaat iets niet goed." Ondanks dat Verstappen opschuift naar de tweede positie, verwacht hij een moeilijke start. "Er is weinig grip aan de binnenkant, ook als het regent. Aan de buitenkant ligt juist meer grip, dus de start zal moeilijk worden."

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Turkije

Lees ook: Lewis Hamilton snelste in kwalificatie GP van Turkije

Lees ook: Lewis Hamilton tevreden met pole: "Geweldig circuit"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden