Max Verstappen: "Werk te doen, maar geen grote dingen"

22-friday-budapest

Max Verstappen was zoekende op de vrijdag in Hongarije. De Nederlander zette een eerste tijd neer in de eerste vrije training en een derde tijd in de tweede vrije training. Vooral met de afstelling van zijn bolide is de Red Bull-coureur nog niet helemaal tevreden. "We hebben een paar afstellingen geprobeerd", stelt Verstappen tegenover Verstappen.com.

Tijdens de vrije trainingen liet Verstappen meermaals over de boordradio aan het team weten dat hij last had van onderstuur. Het team besloot daarop een aantal aanpassingen te doen in de hoop het probleem zo te verhelpen. "We hebben wat dingen aangepast in de aanloop naar de tweede vrije training. We moeten nu vooral gaan kijken welke aanpassingen wel werkten en welke niet", stelt de Nederlander.

SI202107290899_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Florion Goga / Getty Images / Red Bull Content Pool

Ook de hoge baantemperatuur hielp niet mee. Toch maakt Verstappen zich er niet heel druk om. "Er zijn geen grote dingen waar we niet overheen zullen komen, het was gewoon geen makkelijke dag met deze hoge baantemperaturen. We zullen alles goed moeten analyseren."

Balans van de auto

In gesprek met Sky Sports liet teambaas Christian Horner ook nog even weten hoe hij terugkijkt op de vrijdag in Hongarije. "We moeten denk ik nog wat vinden. De rijders waren niet tevreden met de balans van de auto. Max had het moeilijk en tijdens zijn snelle ronde had hij last van onderstuur." Volgens Horner heeft de hoge baantemperatuur ook een effect op de banden. "De baantemperatuur is zo'n 60 graden, dat heeft een effect op de manier waarop de banden werken. Toch weet ik zeker dat we nog dingen kunnen verbeteren."

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Hongarije

Lees ook: Netflix komt met film over leven Michael Schumacher

Lees ook: Red Bull ontslaat medewerker na racistische WhatsAppjes

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden