Max Verstappen wil ‘thuispubliek’ laten juichen op Spa

AP-1WBJXAEQH2111_news

De lay-out van Spa Francorchamps mag de RB14 op papier dan wel niet optimaal liggen, toch hoopt Max Verstappen met Red Bull Racing voor een verrassing te zorgen in de Ardennen. Tienduizenden Nederlanders zullen hem daar dit weekeinde aanmoedigen.

Voor de in België geboren Nederlander voelt de Grand Prix bij onze Zuiderburen als ‘thuisrace’ en Spa-Francorchamps logischerwijs als ‘thuis’: “Racen in Spa is altijd speciaal. Ik ben op een uur rijden van het circuit geboren dus het is echt een thuisrace voor me.” Voeg daarbij de oranje menigte die kamp heeft opgeslagen in de dorpen en campings rondom het asfaltlint in de Ardennen en men begrijpt waarom Verstappen naar de komende Grand Prix uitkijkt.

Pouhon

De Red Bull-coureur viel vorig jaar na negen ronden uit en hoopt het dit jaar beter te doen: “We hebben een betere brandstof aan boord, dus dat zou onze prestatie hier normaal gesproken een boost moeten geven. Ik hoop dat het een schitterend weekeinde gaat worden.” De Nederlander kent Spa op zijn duimpje: “Het circuit ligt in de bossen en dat is een groot verschil met andere circuits. Eau Rouge is uiteraard speciaal, maar mijn favoriete stuk is Pouhon, de snelle linkerbochten voelen altijd goed.” Verstappen maakte hier in 2015, rijdend voor Toro Rosso, évan zijn mooiste inhaalacties toen hij twee coureurs buitenom inhaalde.

Na winst in Oostenrijk hoopt Verstappen de Nederlandse fans ook in Spa op een mooi resultaat te trakteren. “De zege in Oostenrijk was fantastisch omdat het de thuisrace van Red Bull was en er veel Nederlandse supporters aanwezig waren. Om in Spa te winnen zou natuurlijk geweldig zijn met al die oranje vlaggen overal. Ik hoop dat we de fans kunnen laten juichen.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen