Max Verstappen: 'Wind was oorzaak crash, schade valt mee'

AP-1ZSKGGRC11W11_news

Max Verstappen heeft een matige eerste dag van de Grand Prix van Oostenrijk achter de rug. De Nederlander werd in de eerste sessie vijfde, maar knalde halverwege de tweede vrije training keihard in de muur, wat het einde van de sessie betekende.

Na afloop was Verstappen stellig in de oorzaak van de crash: “Ik vertelde al aan het team dat het lastig was met de wind. Die was onregelmatig en met vlagen erg sterk. Op sommige plekken stapte de achterkant uit, wat op het moment van de crash ook duidelijk te zien was op de data. De auto’s zijn erg gevoelig voor de wind, wat je onder meer bij Valtteri [Bottas reed later ook in de muur] kon zien. Een crash helpt natuurlijk niet, maar zoiets kan gebeuren. De schade is gelukkig allemaal te repareren. We reden daarnaast met een versnellingsbak voor de vrijdagen, dus ook dat vormt geen probleem.”

Ondanks het ongeplande uitstapje kijkt Verstappen tevreden terug op zijn eerste dag in Oostenrijk: “Ik zat met een goed gevoel in de auto, dus dat was eigenlijk wel prima. De rondjes zagen er ook goed uit, al had ik wat last van verkeer. We hebben natuurlijk nog wel wat werk te verrichten, want het kan qua balans tussen bochten- en topsnelheid nog altijd beter. Maar daar gaan we vanavond naar kijken”, aldus de Nederlander op zijn eigen site Verstappen.nl.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen