MAX VERSTAPPEN WINT GRAND PRIX VAN MALEISIË

P-20171001-00382_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Max Verstappen heeft zondag de Grand Prix van Maleisië op zijn naam geschreven. De Nederlander verschalkte in de openingsfase van de race Lewis Hamilton, ging naar P1 en gaf die positie niet meer weg. Bij de start schoof Verstappen al op naar de tweede plaats omdat Kimi Raikkonen vanwege een motorprobleem de wedstrijd niet kon beginnen. Lewis Hamilton werd tweede, Daniel Ricciardo completeerde het podium. Het was voor Verstappen zijn tweede zege in de Formule 1.

Hoewel het een paar uur voor de race nog regende was de baan de complete race droog. Verstappen had vandaag geen regen nodig om de strijd met de allerbesten aan te gaan. Hij kende een prima start, sloeg een aanval van Valtteri Bottas af en ging op jacht naar de drievoudig wereldkampioen.

Bij de eerste poging was het al raak. Aan het eind van het rechte stuk zette Verstappen zijn Red Bull naast de Mercedes van Hamilton. De Brit had geen antwoord en moest Verstappen laten gaan. De Nederlander verdween vervolgens aan de horizon.

Ferrari

Verstappen had van Ferrari weinig te duchten. Kimi Raikkonen zei op weg naar de grid dat hij geen vermogen meer had. Op de grid probeerden de monteurs het probleem te verhelpen, maar het mocht niet baten. Vijf minuten voor de start werd de Fin terug naar de pitbox geduwd en moest hij zijn race staken nog voordat deze begonnen was.

Sebastian Vettel startte na zijn mislukte kwalificatie achteraan, maar knokte zich al snel naar voren. De Duitser was gestart op de soft-band, kon langer door en reed toen hij na zijn pitstop weer naar buiten kwam op de vierde plaats.

Tot zijn stop zat Vettel vast achter Bottas. De Fin kwam op Sepang totaal niet uit de verf en kreeg van Vettel een 'undercut' om zijn oren. De Mercedes-coureur - die uiteindelijk vijfde werd - zag de rijder van Ferrari op jacht gaan naar Ricciardo.

Vettel leek een goede kans te hebben om Ricciardo te verschalken, maar de Australiër verweerde zich kranig. Na diverse pogingen zonder succes liet Vettel een gat vallen en nam hij genoegen met de vierde positie.

Vooraan kreeg Verstappen van al die gevechten niets mee. Hij reed soeverein vooruit en zag zijn zege nooit in gevaar komen. Anderhalf jaar na zijn zege in Barcelona schreef Max Verstappen op het circuit in Sepang opnieuw een Formule 1-race op zijn naam.

https://twitter.com/F1/status/914409272481648641

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen