AP-1XBGJ8QJ52111_news

Max Verstappen heeft een boeiende Grand Prix van Mexico gewonnen. De Nederlander pakte in de eerste bocht de koppositie en stond deze niet meer af. Lewis Hamilton werd vierde en pakte zo zijn vijfde wereldtitel.

De race begon zoals Verstappen van te voren had gepland. Na een goede start pakte de Red Bull-coureur de leiding na de eerste bocht. Ook Hamilton was goed van zijn plaats en maakte het de Nederlander nog lastig in de eerste kilometer, maar Verstappen remde later voor de eerste bocht. Daniel Ricciardo verloor twee plaatsen en sloot achter Hamilton aan als derde.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de coureurs binnen voor nieuw rubber, want net zoals in de vrije trainingen hadden de banden het zwaar op het Mexicaanse asfalt. Hamilton was in ronde 12 de eerste van de toppers die naar binnen dook. De Brit wisselde naar supersofts.

Niet veel later volgde de rest van de top zes en ook zij gingen naar de supersofts. Na de pitstop veranderde er niets aan de klassering. Verstappen bleef op P1 met achter hem Hamilton, Ricciardo en Sebastian Vettel. Na de stop reed de Nederland langzaam weg van zijn concurrenten.

Vettel

In ronde 30 veroorzaakte Carlos Sainz een virtual safetycar. Hij moest zijn Reanult met technische problemen aan de kant zetten. Na de VSC ging Vettel er goed voor zitten en haalde vanaf P4 eerst Ricciardo in en niet veel later was Hamilton aan de beurt. Op de tweede plaats ging de Ferrari-coureur op jacht naar koploper Verstappen.

Achter Vettel zette Ricciardo Hamilton onder druk en in ronde 47 pakte de Australiër P3. Dit was het teken voor Mercedes om Hamilton naar binnen te halen voor een setje ultrasofts. Ook Vettel en Verstappen besloten om nieuwe banden te halen. De Nederlander behield de leidende positie en Vettel viel terug naar P3 achter Ricciardo. Hamilton reed na zijn stop op de vijfde plaats.

In de slotfase liep Verstappen weer langzaam uit op zijn achtervolgers. Achter de Nederlander verdedigde Ricciardo de tweede plaats ten opzichte van Vettel. De Australiër moest dit wel doen op een setje supersofts die al vanaf ronde 13 onder de Red Bull lagen.

Pech

Met nog 9 ronden te gaan sloeg de pech weer toe voor Ricciardo. Hij moest zijn auto voor de zoveelste keer met technische problemen langs de kant zetten. Verstappen vroeg daarna over de boordradio om, indien noodzakelijk, zijn motor terug te schroeven. Op verzoek van de Nederlander werd dit drie ronden voor het einde door het team gedaan.

Na het uitvallen van Ricciardo kon Verstappen zonder druk naar de finish rijden en zijn tweede overwinning van het seizoen pakken. Vettel deed het namelijk vanaf dat moment ook rustiger aan. Door de tweede plaats van de Duitser en de P4 van Hamilton pakte de Mercedes-coureur de wereldtitel.

Uitslag Grand Prix van Mexico

uitslaggpmexico-700x394
(c) F1

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden