Verstappen: "Wordt interessante battle voor overwinning"

SI202107170282_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen schrijft geschiedenis door bij de allereerste sprintkwalificatie ooit in de Formule 1 pole position te pakken. Hierdoor mag hij bij de hoofdrace in Groot-Brittannië vanaf de eerste positie van start gaan. Na een heel sterk begin van de sprintkwalificatie was de Nederlander Lewis Hamilton al voorbij. 

In het interview direct na de sprintkwalificatie met Formula 1 sprak Max Verstappen tevreden over het resultaat. "We hadden een goede start en een goed gevecht met Lewis Hamilton in de eerste ronde." Beide coureurs waren er goed voor gaan zitten en klaar voor een gevecht. Het was duidelijk zichtbaar dat ze elkaar aan het pushen waren, want aan het einde van de sprintkwalificatie waren de banden niet zo goed meer. Daardoor kwam het neer op bandenmanagement. "We moesten het volhouden met deze banden tot het einde. Iedereen had daar last van natuurlijk, dus daar moesten we mee dealen."

SI202107170281_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Michael Regan / Getty Images / Red Bull Content Pool

'Blij om 3 punten te scoren'

Verstappen is blij met het behalen van drie punten. "Het klinkt grappig dat we pole position hebben gepakt." De Nederlander verwacht dat de race een interessante battle gaat worden. "We zijn sterk in de bochten en we moeten ervoor zorgen dat dit tijdens de hoofdrace ook het geval is", voegt hij toe aan zijn analyse. Na het einde van de eerste vrije training mochten de teams al niks meer aan de auto veranderen. "We mogen niks meer aanpassen aan de auto, dus dat kan tricky zijn." Terwijl Verstappen de fans bedankt, kijkt hij met een positieve zin uit naar een battle voor de overwinning met Lewis Hamilton.

Lees ook: Verstappen wint eerste F1-sprintkwali ooit en pakt pole

Lees ook: Richard Verschoor wint sprintrace 2 op Silverstone

Lees ook: Verstappen snelste in VT2 GP van Groot-Brittannië

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden