Max Verstappen: “Wordt spannend tot het eind"

Verstappen-gp-brazilie-2019

In 2019 wist Max Verstappen de meest recente Grand Prix van Brazilië te winnen. De krachtsverhoudingen tussen Red Bull Racing en Mercedes lagen toen dicht bij elkaar. De Nederlander verwacht dat de verschillen ook dit jaar klein zullen zijn.

Met een voorsprong van negentien punten reist Verstappen naar Interlagos af voor de negentiende race van dit seizoen. De 24-jarige wist vanaf de derde stek op dominante wijze de Grand Prix van Mexico naar zich toe te trekken. "Ik had echt niet verwacht dat de kwalificatie zo zou verlopen, maar ik heb altijd geweten dat de auto goed zou zijn in de race”, vertelt Verstappen in zijn vooruitblik op de GP van Brazilië voor Verstappen.com. "We hadden een snelheidsvoordeel en dat kon ik tot het einde van de race volhouden."

“We werken hard voor beide kampioenschappen"

Aan de race op Interlagos heeft Verstappen ook mooie herinneringen. In 2016 reed hij in de regen vanuit geslagen positie terug naar het podium en wist hij de laatste editie te winnen. "In 2019 wonnen we de race, maar het was een spannende strijd tot het einde”, gaat Verstappen verder. “Ik verwacht dit jaar weer iets soortgelijks. Laten we afwachten wat de weersvoorspelling gaat zijn, want dat kan de prestaties behoorlijk beïnvloeden."

Max Verstappen / Grand Prix Brazilië 2019
Foto: Red Bull Content Pool / Mark Thompson / Getty Images

Door de derde plaats van Sergio Pérez en de nulscore van Valtteri Bottas, is Red Bull in het constructeurskampioenschap Mercedes op een punt genaderd. “We werken natuurlijk hard voor beide kampioenschappen, dus het was geweldig om die punten in Mexico te pakken. Checo gaat erg goed de laatste races. Voorlopig bekijken we het per race en we moeten gewoon blijven pushen”, besluit Verstappen.

“Ik wil het goede gevoel meenemen naar Brazilië"

Pérez wil zijn sterke vorm in Brazilië een vervolg geven. In de drie opeenvolgende races in Istanbul, Austin en Mexico-stad wist de Mexicaan op het podium te eindigen.“Het is een nieuwe kans voor mij en het team om weer beter te worden”, begint Pérez. "Dit seizoen heeft laten zien hoe snel dingen kunnen veranderen, dus moeten we ervoor dat dit alleen maar positieve veranderingen zijn. Ik heb drie podiums op een rij kunnen scoren en het komt erop neer dat ik de auto steeds beter begrijp. Ik wil dit goede gevoel meenemen naar Brazilië en hoop daar verder op door te kunnen bouwen”, zegt Pérez.

Lees ook: F1 aan Tafel: “Bottas waardeloos tijdens GP Mexico"

Lees ook: Jeroen Bleekemolen kijkt vooruit naar Grand Prix Brazilië

Lees ook: Hamilton bezorgd over Red Bull-dominantie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen