Max Verstappen: "Wordt weer enorm spannend gevecht"

SI202106250628_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen verwacht dat het gat tussen Red Bull en Mercedes zeer klein is. De Nederlander was in beide vrije trainingen de snelste, maar verwacht een spannende strijd om pole position. Teamgenoot Sergio Pérez hoopt op een goede set-up verandering vannacht.

Verstappen is tevreden met de verreden vrije trainingen, dat liet hij weten aan het team. Volgens de Nederlander zijn er nog wel wat verbeterpuntjes, maar is dat normaal op de vrijdag. "Ik ben best wel blij met hoe de auto voelt. In de tweede training had Lewis (Hamilton red.) een snellere ronde, maar die werd verwijderd wegens track limits", vertelt Verstappen, die daarmee wil benadrukken dat het beeld een beetje verdraaid is. "Ik verwacht dat beide teams in de top staan."

Over het hele weekend wordt er meerdere keren regen verwacht. Verstappen wil daar nog geen uitspraken over doen. "De weersvoorspelling verandert de hele tijd dus we wachten af tot we het zaterdag zien. Ik denk dat het een enorm spannend gevecht gaat worden."

SI202106250599_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Red Bull Content Pool - Peter Fox / Getty Images

Teamgenoot Sergio Pérez had een iets mindere vrijdag. Hij eindigde als dertiende en negende in de trainingen. Toch is Checo rustig tegenover het team. "De baanomstandigheden waren tricky aan het begin van de tweede vrije training, maar dat werd beter naarmate de training vorderde. We moeten nog een aantal dingen scherpstellen. De auto heeft echt potentie hier en een paar tienden maken een groot verschil op deze baan."

Pérez is hoopvol en verwacht een spannende kwalificatie. "Als we voor zaterdag nog een paar tienden kunnen vinden, vechten we mee. Ik denk dat we een goede pace hebben en de long runs zien er goed uit."

De verslagen van VT1 en VT2 van de Grand Prix van Stiermarken zijn hier te vinden.

Lees ook: Hoofd aerodynamica Red Bull stapt over naar Aston Martin

Lees ook: Jeroen Bleekemolen: “Watkins Glen wordt 6 uur lang genieten”

Lees ook: BREAKING: Grand Prix van Turkije terug op F1-kalender

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden