Max Verstappen: "Ze verdienen niet één woord uit mijn mond"

SI202112050256_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen kende een op zijn zachtst gezegd enerverende race in Saoedi-Arabië. De Nederlander kwam uiteindelijk als tweede over de finish, maar dat ging zeker niet zonder slag of stoot. "Het was een veelbewogen race en er gebeurde veel", stelde Verstappen na afloop bij het podiuminterview tegenover David Coulthard.

"Er zijn veel dingen gebeurd waar ik het niet allemaal mee eens ben, maar het is wat het is", liet Verstappen na afloop van de race weten. Hij doelde daarmee op de ongelooflijk bizarre race waarin Hamilton tegen hem aanreed toen hij zijn positie terug moest geven, de Brit hem buiten de baan duwde, hij een tijdstraf van vijf seconden kreeg en alle heisa die daarop volgde. "Ik ga het er niet eens over hebben, ze verdienen niet één woord uit mijn mond", stelde Verstappen later nog tegenover Ziggo Sport.

De Nederlander reageerde ook nog even op de aanrijding die hij had met Hamilton. Verstappen moest de Brit namelijk de eerste positie teruggeven dus hij verminderde snelheid. De Mercedes-coureur reageerde door ook langzamer te rijden en reed vervolgens achterop de Nederlander. "Ik reed langzamer, want ik wilde hem erlangs laten. Ik ging naar rechts, maar hij wilde me niet inhalen en toen raakten we elkaar. Ik weet niet echt wat daar gebeurde."

Na de race nog bestraft

De mannen staan nu gelijk in het kampioenschap met allebei 369,5 punten. Abu Dhabi zal de beslissende race zijn. "Het wordt in Abu Dhabi beslist. Hopelijk wordt dat een goed weekend, maar we gaan het zien."

Update: Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn allebei bij de stewards geweest voor het incident waarbij Hamilton achterop de bolide van Verstappen reed. De Nederlander is volgens de stewards de grootste schuldige aan het incident. Hij heeft dan ook een tijdstraf van 10 seconden gekregen en twee strafpunten op zijn licentie. Voor de einduitslag verandert dit echter niks, Verstappen was namelijk ongeveer twintig seconden voor de nummer drie gefinisht. Hij mag zijn tweede plek dus houden.

Lees ook: Verstappen en Hamilton naar stewards vanwege incident

Lees ook: F1 heeft zes locaties op het oog voor sprintrace in 2022

Lees ook: Hamilton wint chaotische Grand Prix van Saoedi-Arabië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden