AP-212KTRGK92511_news

Max Verstappen kijkt redelijk tevreden terug op de eerste twee vrije trainingen voor de Grote Prijs van Duitsland. De Nederlander werd op Hockenheim respectievelijk vierde en vijfde achter onder andere beide Ferrari's.

Echt groot waren de verschillen echter niet en dat biedt perspectief voor morgen en zondag, aldus Verstappen op zijn eigen website: "We hebben nog een paar dingen om te verbeteren, maar over het algemeen ziet het er niet verkeerd uit. We hebben de perfecte balans nog niet gevonden, dus er is nog wat werk te verrichten."

In de tweede sessie kende Verstappen een klein probleem: de RB15 verloor opeens vermogen waardoor de 21-jarige coureur gedwongen terug moest naar de garage: "Op de zachtste compound moest ik binnen komen om paar dingen aan de motorafstelling te laten wijzigen. Het was iets dat we van de FIA moesten aanpassen, daarom kwamen we de pitbox binnen. Er werden een paar aanpassingen in de afstelling van de motor gedaan, waarbij we terug gingen naar de normale setting. Daarna was het weer in orde."

Een vrijwel probleemloze dag dus voor Verstappen die morgen om 12:00 uur weer acte de présence mag geven.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden