Maximale uit "best relaxte" race gehaald, zegt Verstappen

30 apr 2017
C-qraUjWAAAFQaI

Twee man inhalen bij de start, vanuit de cockpit het gevecht om de overwinning volgen en zelf als vijfde over de streep komen. Dat was de middag van Max Verstappen in een notendop.

"Het was best wel relaxed", zegt Verstappen op zijn officiële website. "Ik heb nog tv-beelden gekeken om te zien wat er voor me gebeurde. Er zat een gat van 24 seconden voor mij en 26 seconden achter mij. Dan valt er weinig te doen."

"De start was heel goed", vervolgt Verstappen. "Ik had weinig wielspin en koos het goede spoor van bocht één naar bocht twee toe, dus dat ging allemaal prima."

Aan de buitenkant was het niet te zien, maar vlekkeloos liep de auto van de Nederlander niet. Zo was er vóór de start een waterlek en tijdens de race liep de Renault-motor niet lekker. "Op het eind hebben we hem nog redelijk wat terug moeten draaien, maar we hebben het einde gehaald en belangrijke punten gescoord."

Meer dan een vijfde plaats zat er wat Verstappen betreft niet in. "Dan ben je echt een dromer. Dit is op dit moment het maximale als niemand voor ons een fout maakt."

30 apr 2017

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen