Weug eerste vrouwelijke coureur bij Ferrari Driver Academy

door Jay Hartman
image

De zestien-jarige Maya Weug heeft Girls on Track - Rising Stars kampioenschap gewonnen die de FIA in samenwerking met Ferrari is gestart. De felbegeerde prijs: een plaats in Ferrari's Driver Academy. Hiermee is Weug de eerste vrouwelijke coureur bij de Ferrari Driver Academy. 

Het Girls on Track programma is opgezet door de FIA in samenwerking met Ferrari om meer vrouwen op de baan te krijgen. Het programma startte met 20 deelnemers en werden geleidelijk teruggebracht door een serie van testen. Weug, geboren in Spanje maar die een Nederlandse vader en een Belgische moeder heeft, won in de laatste ronde van Doriane Pin, Antonella Bassini en Julia Ayoub.

De overwinning bezorgde haar niet alleen een plaats in het trainingsprogramma van Ferrari, maar ook een plaats in het Formule 4 kampioenschap. ''Ik zal deze dag nooit vergeten! Ik ben zo blij dat ik de eerste vrouwelijke coureur ben die lid wordt van de Ferrari Driver Academy. Door de laatste fase van het FIA Girls on Track - Rising Stars-programma te winnen, besef ik dat ik gelijk had met het najagen van mijn droom om coureur te worden,'' zegt Weug vol trots. Ferrari teambaas Mattia Binotto voegt daaraan toe: ''Maya's komst is een duidelijke indicatie van de toewijding van Scuderia om de motorsport steeds inclusiever te maken, in lijn met de hashtag die wordt ondersteund door de hele Formule 1-gemeenschap, #weraceasone.''

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden