Mazepin: "Mick heeft met opzet mijn laatste run verpest"

1018793339-LAT-20210903-GP2113_145226_ONZ0219-853

Het liep in het laatste deel van Q1 op het circuit van Zandvoort niet helemaal gesmeerd tussen de heren van het team van Haas. De beide coureurs zaten elkaar dwars en vervolgens blokkeerden ze Sebastian Vettel. Nikita Mazepin is na afloop van de kwalificatie boos op teamgenoot Mick Schumacher. 

"Ik ben echt pissig om eerlijk te zijn. Het had niet zo moeilijk hoeven zijn met het verkeer", stak de boze Mazepin van wal tegenover Formula 1. Volgens de Rus zijn de regels simpel. Het ene weekend ben je de eerste auto, het volgende weekend de tweede. "Dit weekend was het mijn beurt om voorop te rijden. Ik heb ooit in Imola de eerste auto ingehaald en kreeg toen een uitbrander van het team."

Volgens Mazepin is het niet de eerste keer dat hem dit overkomt met teamgenoot Schumacher. "Dit is de tweede keer dat mijn teamgenoot mij inhaalt en me in het verkeer duwt, waardoor hij met opzet mijn laatste poging in de kwalificatie verpest. Dus nee ik ben niet blij!"

Schumacher: "Niks verkeerd gedaan"

Haas-teamgenoot Schumacher heeft toch een andere visie op het voorval op het circuit van Zandvoort. "Vanuit mijn oogpunt heb ik niks verkeerd gedaan. Het is publiekelijk over de boordradio besproken, hij kan dat niet horen, maar het is zeker besproken", liet Schumacher vervolgens aan Formula 1 weten.

De Duitser gaf aan dat ze allebei in een situatie zaten die niet perfect was. "De laatste bocht was niet makkelijk. We hebben Sebastian (Vettel red.) geblokkerd. Hij is wel de laatste persoon op de grid die ik wil blokkeren, dus dat spijt me heel erg."

Mick Schumacher / Haas F1 Team / Zandvoort / Nederland / 2021
Foto: Haas F1 Team Media (Andy Hone / LAT Images)

Blokkeren Vettel

Vanaf de auto van Vettel was het akkefietje tussen de teamgenoten duidelijk te zien. Vettel liep door het blokkeren de kans op een betere tijd mis en moest net als Mazepin en Schumacher na Q1 al het veld ruimen. Het incident is inmiddels onderzocht door de stewards, maar heeft geen straffen opgeleverd.

Lees ook: Martins wint tweede F3-race Zandvoort voor MP Motorsport

Lees ook: Pierre Gasly: “Hebben best mogelijke positie gepakt”

Lees ook: Ricciardo: “Andere circuits kunnen van Zandvoort leren”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden