McLaren contracteert karttalent Ugo Ugochukwu

UgoUgochukwuheadshot

McLaren Racing heeft Ugo Ugochukwu gecontracteerd. Het Britse raceteam is een overeenkomst voor langere tijd aangegaan met het karttalent. De 13-jarige Amerikaan werd onlangs gekroond tot Europees kartkampioen.

Ugochukwu zal door McLaren Racing worden ondersteund bij zijn ontwikkeling door de junior categorieën van motorsport heen. “We hebben Ugo’s ontwikkeling met veel interesse gevolgd, dus toen we de mogelijkheid kregen een overeenkomst met hem aan te gaan twijfelden we geen moment”, laat CEO van McLaren Racing, Zak Brown weten.

Andreas Seidl, teambaas van het McLaren Formule 1-team is ook erg te spreken over het talent van Ugochukwu. “Ugo is een veelbelovend, jong talent. Hij staat nog aan het begin van zijn carrière, maar het is duidelijk dat hij in zich heeft wat nodig is om succesvol te worden in de sport.”

Ugochukwu zelf geeft aan het een eer te vinden om door McLaren Racing gesteund te worden. “Om de steun van McLaren te hebben is fantastisch en iets waar iedere jonge coureur van droomt. Ik concentreer me nu op het ontwikkelen van mijzelf als coureur, met McLaren aan mijn zijde kan mij dat zowel op als naast de baan alleen maar helpen.”

Lees ook: McLaren onthult als eerste team nieuwe auto
Lees ook: Contractduur Ricciardo toont vertrouwen in McLaren

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden