McLaren denkt dat strijden met Red Bull te hoog gegrepen is

AP-1YW21YJ451W11_news

McLaren-baas Zak Brown denkt dit seizoen nog niet op regelmatige basis te kunnen strijden met Red Bull Racing. Tijdens de openingsfase van de Grand Prix van Bahrein was Carlos Sainz in gevecht met Max Verstappen, maar volgens Brown zal dat niet vaker voor gaan komen dit jaar.

"Ik was blij verrast dat we zo dicht bij ze in de buurt zaten", zegt Brown een week later over Red Bull tegen Autosport. "Maar ik heb nog steeds het gevoel dat er een groot gat naar de top drie-teams is. Daar verandert één weekend niets aan."

Lando Norris kwam in Bahrein als zesde over de meet, twee plekken voor Red Bull-coureur Pierre Gasly. Na zijn clash met Verstappen reed Sainz een race in de achterhoede, om in de slotfase uit te vallen met versnellingsbakproblemen.

"We hebben zeker het gevoel dat we een grote stap hebben gemaakt, maar het middenveld zit nog steeds heel dicht bij elkaar", concludeert Brown. "De verschillen tussen het vierde en negende team zijn nihil. Tot nog toe lijken we het vierde of vijfde team te zijn, maar het zal vooral van het circuit afhangen waar we staan."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen