AP-1VT93XDNS1W11_news

McLaren zou zich - met het oog op een eventueel vertrek van Fernando Alonso – hebben gemeld in de strijd om de gunsten van Daniel Ricciardo. Het contract van de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull loopt aan het einde van dit seizoen af en is nog niet verlengd.

Algemeen wordt aangenomen dat de 28-jarige Ricciardo voor het vervolg van Formule 1-carrière zal kiezen uit één van de topteams Red Bull, Ferrari of Mercedes. Maar nu mengt zich dus ook McLaren in de strijd, zo weet het Duitse Bild te melden.

Na het winnen van Le Mans afgelopen weekend is de kans groter dan ooit dat hun huidige nummer één Fernando Alonso aan het einde van dit seizoen naar de Indy Cars vertrekt. De stal uit Woking zou al enige tijd aan het aandringen zijn en jaarlijks 17 miljoen euro hebben klaarliggen om Ricciardo in te lijven. Volgens de geruchten een verdrievoudiging van zijn huidige salaris.

Red Bull-adviseur Helmut Marko bevestigt de toenadering van McLaren: "Onze Daniel Ricciardo is de koning op de markt. McLaren biedt hem elke week meer." Maar er zijn meer kapers op de kust: Red Bull zelf wil de Australiër een nieuw contract aanbieden, Ferrari wil hem het stoeltje van Raikkonen geven en bij Mercedes zou Bottas voor Ricciardo plaats moeten maken.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen