McLaren dreigt met vertrek uit F1 bij uitblijven veranderingen 2021

mcl34_thursday_edit

McLaren zou de Formule 1 wel eens vaarwel kunnen zeggen als er in 2021 geen ingrijpende veranderingen worden doorgevoerd. Dat zegt teambaas Zak Brown in gesprek met de Britse krant The Guardian.

De teams, Formule 1 en FIA komen dinsdag bij elkaar om te praten over de regelwijzigingen in 2021. "Voor McLaren zijn twee dingen belangrijk", zegt Brown. "Het moet financieel gezond zijn en er moet een eerlijke kans op competitie zijn. Als daar niet aan wordt voldaan, dan moeten we onze positie in de Formule 1 heroverwegen. Op deze manier willen we niet meer meedoen."

Brown benadrukt dat zijn dreigement geen onderhandelingstactiek is. Ook zou hij graag zien dat de financiële verschillen tussen de teams meer gelijk worden getrokken, al krijgt McLaren ieder jaar al wel ruim 27 miljoen euro inschrijfgeld, omdat het in de recente F1-historie wereldtitels heeft veroverd. Die deal is beklonken door Bernie Ecclestone en stamt nog uit het oude Concorde Agreement dat eveneens na 2020 afloopt.

"De verdeling van de inkomsten zou meer moeten worden gebalanceerd en afhankelijk moeten worden van het prijzengeld", vervolgt Brown.

"Dat zou zwaarder moeten wegen dan de erkenning van je historie. We zijn het er allemaal over eens dat Ferrari de grootste naam in de Formule 1 is en daarvoor waardering moet krijgen, maar niet op de manier zoals dat nu gebeurt", doelt hij op het feit dat de Italiaanse stal ieder jaar ruim negentig miljoen euro inschrijfgeld krijgt bijgeschreven.

Binnen nu en drie maanden moet er een akkoord worden bereikt tussen alle partijen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen