McLaren gaat reorganiseren: Tim Goss lijkt eerste slachtoffer

mc

Het teleurstellend presterende McLaren zou Tim Goss uit zijn functie hebben ontheven. De Engelsman is een van de drie technisch directeuren van de Engelse renstal. Of hij ook daadwerkelijk is ontslagen, is niet duidelijk.

Volgens de doorgaans uitstekend ingevoerde journalist Andrew Benson wil het team niet inhoudelijk reageren op de maatregel. Het enige dat een woordvoerder wil meedelen is dat de stal "een herschikking ondergaat van haar technische operaties als onderdeel van het programma om weer succesvol te worden." McLaren voegt daar aan toe dat "binnenkort meer details worden gegeven."

De 55-jarige Goss werkt sinds 1990 bij McLaren en is bij het team uit Woking verantwoordelijk voor het chassis. Het lijkt er op dat hij het eerste slachtoffer is van de tegenvallende resultaten bij McLaren.

Hoewel Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne dit jaar met de nieuwe Renault-motoren een stuk beter presteren dan afgelopen seizoenen, kunnen zij nog steeds niet voldoen aan de doelstelling om dit jaar met Red Bull te wedijveren.

Opmerkelijk, want McLaren beweert al lange tijd dat het team het beste chassis van de paddock heeft, en slechts werd tegengehouden door de ondermaats presterende Honda-krachtbronnen. Blijkbaar is dat chassis toch niet zo goed als gedacht, want ook met gelijkwaardige (Renault-)motoren is McLaren dit seizoen geen partij voor Red Bull.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden