McLaren heeft tokens voor 2021 al verbruikt

door Hidde Wissels
2020BritishGrandPrixSundayGP2004_143933_ONY8808-1

Het team van McLaren heeft de tokens voor het volgende Formule 1-seizoen al verbruikt. Dit komt omdat de renstal aanpassingen heeft moeten doorvoeren om de Mercedes-motor te laten passen in de auto.

Vanwege de coronacrisis is er besloten om de grote reglementswijziging een jaar op te schuiven naar 2022. In 2021 wordt er met hetzelfde chassis gereden als het afgelopen seizoen en mag er alleen op het aerodynamisch vlak doorontwikkeld worden.

Elke renstal heeft echter twee tokens achter de hand, die het kan gebruiken om op een ander vlak de auto te verbeteren. McLaren heeft dat dus al moeten doen om zo de motor van Mercedes te integreren. De afgelopen drie seizoenen reed de Britse renstal met de Renault-krachtbron.

Als McLaren nog wat aan de auto wou aanpassen, moest dat aan het eind van dit seizoen gebeuren. Mede hierdoor is McLaren sterk geëindigd en werd het derde in het constructeurskampioenschap.

''Gezien de beperkingen waarmee we deze winter te maken hebben, door de motor hebben we geen tokens meer, moesten we dit jaar vol aan de bak om updates naar voren te halen waar we anders pas in de winter mee aan de slag zouden zijn gegaan'', vertelt teambaas Seidl aan Motorsport. ''Dit zorgde voor een immense druk op de jongens in de fabriek die belast zijn met de ontwikkeling en productie van de auto. Maar ik ben erg blij met alle updates die we hebben weten te introduceren.

''Het was niet altijd even makkelijk, omdat je tijdens een raceweekend natuurlijk maar beperkt de tijd hebt om nieuwe onderdelen te evalueren, aangezien je je ook nog zo goed mogelijk moet zien voor te bereiden op de rest van het weekend en er op sommige vrijdagen ook nog banden moesten worden getest. Maar ik ben erg blij met de stap die we hebben gemaakt in de aanloop naar het seizoen en de stap die we daarna tijdens het seizoen hebben kunnen maken'', besluit Seidl.

 

 

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen