McLaren houdt rekening met vertrek Alonso

DIzXOI4XYAEIpfx

Het zijn roerige tijden voor McLaren. De formatie uit Woking onderhandelt met Renault over een motordeal en is met huidig coureur Fernando Alonso in gesprek over een nieuw contract. Mochten de gesprekken met de 36-jarige Spanjaard op niets uitlopen dan heeft McLaren een 'Plan B' klaar staan.

"Fernando heeft nog niet bij ons getekend, maar de onderhandelingen verlopen voorspoedig", zegt McLaren-directeur Zak Brown tegen Reuters. "Maar je moet een 'plan B' en zelfs een 'plan C' klaar hebben staan voor als het onverhoopt niet lukt. Die plannen hebben we klaar staan."

Norris

Leider in het Europese Formule 3-kampioenschap Llando Norris lijkt de voornaamste kandidaat te zijn om een eventueel vertrek van Alonso op te vangen. De 17-jarige Brit maakt onderdeel uit van het talentenprogramma van het team. Een maand geleden maakte hij bovendien indruk tijdens de in-season-test op de Hungaroring.

Brown is echter van plan om Norris rustig te brengen. "Persoonlijk denk ik dat hij snel genoeg is voor Formule 1, maar je moet er zeker van zijn dat je dingen niet overhaast. Het is verstandiger om hem ervaring op te laten doen. Het plan is om hem volgend jaar in de Formule 2 te laten rijden."

De Vries

Ook Nyck de Vries maakt onderdeel uit van McLarens talentenprogramma, maar de kans lijkt niet heel groot dat het Britse team hem naar de Formule 1 zal halen. De 22-jarige Nederlander staat op de zevende plaats in het Formule 2-kampioenschap. Vorig jaar werd hij zesde in het GP3-kampioenschap. McLaren maakte vandaag bekend dat het De Vries in de komende maand duidelijkheid geeft over zijn toekomst.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen