McLaren kan niet 'tegen elke prijs' in F1 blijven

R3I3944

De toekomst van McLaren als Formule 1-team is in gevaar als het budgetplafond niet drastisch verlaagd wordt. Zo heeft CEO Zak Brown nogmaals benadrukt. Het team kan niet 'tegen elke prijs' doorgaan in de F1.

Gesprekken over het verder verlagen van het budgetplafond gaan vandaag verder en McLaren ziet de het plafond het liefst uitkomen op zo'n $125 miljoen. Zodoende kan de toekomst van het team gegarendeerd worden. Nu de F1 stil ligt, lopen namelijk veel teams inkomsten mis uit startgelden. Eerder zei Brown al dat daardoor meerdere teams van de grid kunnen verdwijnen.

Brown laat aan 

">Sky Sports F1 weten dat de McLaren Group, waar ook de sportwagenproductie onderdeel van is, al geraakt wordt door de financiële crisis als gevolg van het coronavirus. "Je kan je voorstellen dat onze productie van sportauto's op de korte termijn stil is komen te liggen. Ik heb niet de mogelijkheid om door te gaan met de Formule 1 tegen elke prijs."

Brown zegt rekening te moeten houden met de aandeelhouders en het zou dan helpen als de F1 besluit om het budgetplafond verder te verlagen. "Als ik tegen mijn aandeelhouders kan zeggen: Formule 1 wordt economisch een levensvatbare sport, dan krijg ik grote steun om onze deelname voort te zetten."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden