McLaren keert terug naar Mercedes-krachtbronnen

68707678_521508971988496_3340302519135336757_n

McLaren stapt in 2021 over van Renault- op Mercedes-krachtbronnen. De geruchten over een terugkeer naar de Duitse motorenleverancier zongen al enige tijd rond in de paddock, maar zijn vandaag door het team uit Woking bevestigd.

De deal wordt in ieder geval aangegaan tot en met 2024 en moet de achtvoudig winnaar van de constructeurstitel weer terugbrengen aan de top van de Formule 1, zo laat algemeen directeur Zak Brown weten: "Deze overeenkomst is een belangrijke stap in onze langetermijnvisie om weer succesvol te zijn in de Formule 1. Mercedes is de standaard, als team en als krachtbron, dus het is logisch dat we een samenwerking met het bedrijf willen aangaan voor de volgende fase van onze reis."

Mercedes-teambaas Toto Wolff verwelkomt McLaren terug in de Mercedes-Benz familie: "Hoewel beide merken een glorieuze geschiedenis delen, gaat het bij deze deal om de toekomst en het leveren van motoren voor de komende jaren. We hopen dat deze langdurige samenwerking een nieuw hoogtepunt wordt voor McLaren."

Mercedes en McLaren vormden vanaf 1995 tot en met 2014 een sterk tandem in de Formule 1. In die jaren was het Duitse automerk mede-aandeelhouder van McLaren en was het team uit Woking min of meer het fabrieksteam van Mercedes. De combinatie won 78 Grands Prix, drie rijderstitels en één keer constructerskampioenschap.

Aan de samenwerking kwam een eind nadat Mercedes eind 2009 Brawn overnam en vanaf 2014 het hybride tijdperk begon. McLaren stapte over naar Honda, maar aan die samenwerking kwam in 2017 een einde. Sinds twee jaar rijdt de stal met Renault-motoren.

Williams verlengde een paar weken geleden al de samenwerking met Mercedes. Mocht ook Racing Point dat doen dan rijden er vanaf 2021 vier teams met de motoren van de Duitsers rond.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen