McLaren neemt simracer Rudy van Buren in dienst

Gamer

De Britse renstal McLaren heeft Rudy van Buren aangenomen als simulatorcoureur voor 2018. De 25-jarige inwoner van Lelystad kwam als winnaar uit de bus van de competitie World’s Fastest Gamer, welke bestond uit een deelnemersveld van 30.000 simracers van over de hele wereld. De competitie komt voort uit McLaren’s zoektocht naar een nieuwe eSporter. Van Buren versloeg in de finale landgenoot Freek Schothorst en won daarmee dus een contract als simulatorcoureur.

In een reactie zegt Van Buren dat het “de meest ongelooflijke ervaring” voor hem is en hij geen woorden heeft om zijn gevoel te beschrijven. Vorige week wandelde de simracer naar eigen zeggen voor de eerste keer het McLaren Technology Centre in. “Ongelooflijk dat ik nu de nieuwste werknemer van het team ben”, aldus Van Buren, die verder nog aangaf dat dit “echt het zwaarste sollicitatiegesprek” was dat hij ooit voerde.

McLaren-directeur Zak Brown was vol lof over zijn nieuwste werknemer: “Mijn felicitaties aan Rudy. Hij heeft de moed, vastberadenheid en bekwaamheid laten zien om te slagen". De Nederlander zal volgens Brown een waardevolle toevoeging worden van het team bij de ontwikkeling en verfijning van de Formule 1 wagen voor het komende seizoen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen