McLaren nu al seconde sneller dan vorig seizoen

boullier

Alleen al de switch van Honda naar Renault levert McLaren een tijdwinst op van een seconde per ronde. Dat stelt teamchef Eric Boullier.

McLaren nam eind vorig seizoen na drie moeizame jaren afscheid van Honda en maakt dit seizoen voor het eerst in haar 52-jarige geschiedenis gebruik van de krachtbronnen van Renault. Volgens Boulier ligt de ontwikkeling van de MCL33 op schema: "De Honda- en Renault-motoren hebben een verschillende configuratie. We hebben het achterste deel van de auto dan ook opnieuw moeten ontwerpen, maar we zijn op koers."

Dat komt mede door de makkelijkere communicatie met Renault: "Ik stond er op om bij de eerste technische briefing aanwezig te zijn, al was het maar om te helpen mochten mijn mensen dingen niet begrijpen", aldus de Fransman tegen een journalist van L'Equipe.

Boullier vindt het nog te vroeg om te voorspellen of McLaren dit seizoen om de prijzen kan strijden: "We hebben wat tijd nodig om ons aan te passen. Daarnaast zijn we niet het enige team en ik heb geen idee wat de rest in de winter gedaan heeft. Maar we hebben de data van Renault in de computer ingevoerd en dat leverde al heel wat op in de rondetijden. Een volle seconde."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen