McLaren onthult als eerste team nieuwe auto

Mclaren-auto-2021

McLaren heeft als eerste team de auto voor het seizoen van 2021 onthuld. Om 20:45 Nederlandse tijd werd via een

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">livestream de nieuwe MCL35M en het rijders duo gepresenteerd aan het publiek. 

In het McLaren Technology Centre in Engeland is de eerste auto van het seizoen onthuld. Het team dat op de valreep derde werd in het kampioenschap van vorig jaar, wil ook dit jaar de strijd aangaan met de concurrentie. Het belooft, net als vorig jaar, een spannend seizoen te worden. De bolides blijven grotendeels hetzelfde en dus zijn we in voor een interessant best of the rest-gevecht.

MCL35M_ed_V1_7_3500sq-500x500
(c) McLaren Racing

De nieuwe auto behoudt de iconische oranje en blauwe kleurcombinatie. Deze combinatie werd voor het eerst gebruikt in 1960 door Bruce McLaren. Op 16 februari wordt er voor het eerst met de bolide gereden. Lando Norris en Daniel Ricciardo zullen beide een stukje gaan rijden over het circuit van Silverstone voor de pre-season filmdagen.

Mercedes krachtbron

Dit jaar rijdt McLaren voor het eerst met de nieuwe power unit van Mercedes. De Mercedes-AMG M12 E Performance is door McLaren, met hulp van Mercedes High Performance Powertrains, in het design van de auto geplaatst. McLaren zelf geeft aan dat het een groot onderdeel is van de evolutie van de MCL35M. 

CEO van McLaren Zak Brown, is opgewonden over de onthulling van de auto en heeft zin in de races. "We zijn enthousiast om ons team met Daniel en Lando te presenteren. We hebben een ongelofelijke rijders line-up dit jaar, allebei zijn ze goede coureurs en buiten de baan zijn ze geweldige persoonlijkheden."

Brown geeft verder aan dat ze het pad naar de voorkant van de grid op willen gaan. "Na een uitdagend maar belonend seizoen hebben we stevig de resetknop ingedrukt voor komend seizoen. Dit jaar wordt het moeilijker, maar we zijn klaar voor de uitdaging." Zak Brown bedankt verder zijn team. "Ik ben trots op ons team en de vorderingen die we samen hebben gemaakt tot nu toe. We hebben nog een lange weg te gaan maar we zitten vol goede moed. We komen steeds dichterbij."

MCL35M_ed_V1_4_3500sq-500x500
(c) McLaren Racing

Teambaas Andreas Seidl geeft aan dat ze één van de meest competitieve line-ups hebben met Lando Norris en Daniel Ricciardo. "We zijn enorm blij hoe Lando zich ontwikkeld heeft van testrijder in 2017, tot de jongste Brit ooit op het podium. Zijn passie en ervaring voor de sport is aan het groeien, hij is momenteel één van de snelste coureurs op de grid."

"Daniel representeert onze volgende stap als een team. Zijn beslissing om zich bij ons te voegen is een bevestiging van de stappen die we aan het maken zijn. Als bewezen racewinnaar en titelkandidaat heeft Daniel de energie en ervaring om McLaren naar voren te krijgen", vervolgt teambaas Andreas Seidl.

MCL35MDrivers-700x467
(c) McLaren Racing

De coureurs

Lando Norris heeft zin in zijn derde seizoen Formule 1. "Elke keer als ik terug in de auto stap voel ik mijn ervaring en zelfvertrouwen stijgen. Ik heb tijdens de winterstop hard gewerkt om zo scherp mogelijk te zijn tijdens de wintertest. Ik kan niet wachten om weer terug in de auto te stappen." De Brit mist de fans en kijkt ernaar uit om terug te gaan naar landen waar vorig jaar niet gereden kon worden. "Ik ga zo hard mogelijk werken als ik kan om de fans een goede show te geven. 2021 wordt een lastig jaar met competitieve teams, maar ik ben gefocust en ik ga alles geven."

Daniel Ricciardo, die nieuw is dit jaar bij McLaren, heeft er ook zin in. "Het voelt geweldig om eindelijk aangesloten te zijn bij het team. McLaren is de afgelopen jaren in een enorm avontuur beland. Ik kijk ernaar uit om ze te helpen dit positieve momentum vast te houden", vertelt Daniel Ricciardo. Daniel was de afgelopen weken al te vinden in Engeland bij het team. Hij geeft aan dat hij een warm welkom heeft gekregen en dat er veel focus is op de fabriek.

"Ik ben gemotiveerd om alles te geven in dit nieuwe seizoen. Mijn vastberadenheid om te presteren is gegroeid naarmate ik meer ervaring heb opgedaan. Ik heb er zin in om dit nieuwe hoofdstuk uit mijn carrière van start te laten gaan", aldus Ricciardo.

Ben je benieuwd wanneer de andere auto's worden onthuld? Klik dan hier

https://twitter.com/McLarenF1/status/1361398550274441223

Lees ook: Ricciardo: “McLaren beste kans op wereldkampioenschap”

Lees ook: McLaren laat Mercedes-motor voor het eerst ronken 

Lees ook: Lando Norris: “Ik kan niet wachten om weer te gaan racen”

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden