McLaren rijdt vanaf 2022 ook in Extreme E

McLarenxExtremeEZakBrownAlejandroAgag

McLaren gaat vanaf 2022 in de nieuwe klasse Extreme E rijden. Naast de Formule 1 en IndyCar zal het team zich ook aansluiten bij de elektrische offroad-klasse. McLaren is het tiende team dat zich heeft ingeschreven.

De Extreme E is een nieuwe offroad-klasse, waarin de coureurs in elektrische SUV's rijden op plekken die getroffen zijn door klimaatverandering. Dat doen ze om aandacht te vragen voor het klimaat. Het eerste seizoen is nu onderweg met teams van onder andere Jenson Button, Nico Rosberg en Lewis Hamilton. Het team van Nico Rosberg leidt voorlopig het kampioenschap.

Duurzaamheid en gelijkheid

McLaren gaat vanaf 2022 meerijden in het kampioenschap. Met de deelname wil het team zich inzetten voor duurzaamheid en gelijkheid. In een verklaring laat het team weten dat hun eigen duurzaamheidsmissie, diversiteit en gelijkheid enkele factoren zijn waarom het team zich heeft ingeschreven.

2020SakhirGrandPrixSunday_GP2016_163012_1ST1030-700x467
© McLaren Media Centre

McLaren-CEO Zak Brown is positief over de deelname van McLaren. "Vanaf het moment dat de Extreme E werd aangekondigd, hebben we de voortgang van de klasse op de voet gevolgd", zegt Brown. "Door de klasse kunnen we een ander publiek bereiken met het nieuwe raceformat en we komen in aanraking met een nieuwe generatie fans."

De Formule 1 blijft volgens Zak Brown het het belangrijkst voor McLaren. "Het instappen in de Extreme E is een toevoeging aan de McLaren-franchise en het zal al onze programma's aanvullen en helpen ondersteunen", sluit Brown af.

Lees ook: COTA staat open voor twee grands prix

Lees ook: Sergio Pérez: “Ik kan dit niveau ook op andere circuits halen”

Lees ook: Rosberg voor geen goud teambaas in Formule 1

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden