McLaren schrapt 1200 banen vanwege coronacrisis

door Hidde Wissels
Dz9O4_lX4AE8J15

De McLaren Group moet 1200 banen schrappen dankzij de coronacrisis. Het bedrijf uit Woking zegt dat het coronavirus de activiteiten van het bedrijf 'ernstig heeft getroffen'.

De McLaren Group heeft plannen aangekondigd dat het ongeveer 1200 werknemers gedwongen moet gaan ontslaan uit het bedrijf, waaronder het Formule 1-team ook hoort. Vanwege de impact van de coronapandemie en de aanstaande komst van de nieuwe F1-budgetlimiet vanaf 2021, is McLaren begonnen met een voorgestelde herstructurering.

''We betreuren ten zeerste de impact die deze structuur zal hebben op al onze mensen, maar vooral op diegene wiens baan mogelijk wordt beïnvloed'', vertelt Paul Walsh, uitvoerend voorzitter van de McLaren Group, aan SkySports. ''We hebben dit zo lang mogelijk geprobeerd te vermijden, omdat we al dramatische kostenbesparende maatregelen hebben genomen op alle gebieden van het bedrijf. Maar we hebben nu geen andere keuze dan de omvang van ons personeelsbestand te verkleinen.''

McLaren zit dankzij de coronacrisis in zwaar weer. Afgelopen weekend werd duidelijk dat het plan wat McLaren heeft om oude F1-auto's en klassiekers als onderpand te gebruiken niet door kan gaan, omdat deze modellen in 2017 al als onderpand werden gebruikt om oud-topman Ron Dennis uit te kunnen kopen.

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden