McLaren tekent nieuw contract met Formule 1 tot 2025

01_143319_2ST3119

McLaren is akkoord gegaan met de Formule 1 over het nieuwe Concorde-akkoord. Het team heeft als eerste renstal het nieuwe Concorde-akkoord getekend, waardoor het tot 2025 actief blijft in de Formule 1.

McLaren heeft sinds het jaar 1966 onafgebroken deelgenomen aan het FIA Formule 1 wereldkampioenschap, toen oprichter Bruce McLaren deelnam aan de Grand Prix van Monaco. Sindsdien heeft het team deelgenomen aan 873 Grands Prix, waarvan het er 182 heeft gewonnen. Het oude Concorde-akkoord loopt dit jaar voor alle teams af. McLaren is het eerste team dat dit verlengd heeft.

Teambaas Zak Brown reageert via de officiële website op de nieuwe deal met de Formule 1: ''De Formule 1 heeft met de nieuwe overeenkomst weer een belangrijke stap gezet op weg naar een duurzame, sterke toekomst'', begint Brown. ''Dit is de juiste deal op het juiste moment voor de sport, de eigenaren, de teams en vooral voor de fans.''

''De nieuwe overeenkomst bouwt voort op het geweldige werk van de F1, de FIA ​​en alle teams van de afgelopen maanden op het gebied van de toekomstige financiële, technische en sportieve regelgeving. Iedereen heeft terrein moeten prijsgeven voor het grotere plaatje, die een meer competitieve, spannende en bloeiende Formule 1 zal zijn voor toekomstige generaties. Deze overeenkomst zal de constructeurs collectief sterker maken voor op de lange termijn'', besluit Brown.

Twaalf keer werd een coureur namens McLaren wereldkampioen. Acht keer wist McLaren in haar geschiedenis het constructeurskampioenschap te winnen.

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen