McLaren van plan om Concorde Agreement te ondertekenen

Zak-Brown

McLaren is het eerste team dat toe heeft gezegd de hernieuwde Concorde Agreement te willen ondertekenen. Tegenover Autosport vertelde McLaren CEO, Zak Brown het volgende: "McLaren zet zich volledig in voor de Formule 1. We zijn er klaar voor om deze nieuwe overeenkomst binnenkort te ondertekenen."

"De nieuwe Concorde Agreement vormt een aanvulling op de financiële, technische en sportieve voorschriften en zorgt voor een sterke basis voor de duurzaamheid, groei en het succes van de Formule 1 en al zijn belanghebbenden", vertelde Brown.

De Concorde Agreement is een contract tussen de FIA, de Formule 1-teams en de F1 Administratie. Onder de overeenkomst vallen onder andere raceschema's, voorschriften en omzetverdelingen. Ook zijn alle technische voorschriften zoals motorspecificaties, veiligheid en ontwerp erin gespecificeerd. Onder de financiële regels die in de overeenkomst staan vallen televisie-inkomsten en prijzengeld. De nieuwe overeenkomst zou gelden van 2021 tot 2026.

Lando Norris Grand Prix Oostenrijk 2020
(c) McLaren F1

Voor McLaren was het lange tijd onzeker of ze de overeenkomst wel of niet zouden ondertekenen. Het team werd hard getroffen door de coronacrisis en twijfelde daardoor over de nieuwe Concorde Agreement. "Liberty Media, de F1 en de FIA hebben samen met de teams hard gewerkt om de sport te beschermen tijdens de coronacrisis en het van start gaan van het seizoen."

Tekenen

Volgens Brown is McLaren er helemaal klaar voor om de nieuwe overeenkomst te ondertekenen. Dat betekent dan ook dat McLaren ervoor kiest om de komende jaren actief te blijven in de Formule 1. Teambaas Andreas Seidl sluit zich aan bij de uitspraken van Brown.

"Als McLaren zijnde, zijn we zeker toegewijd om in de Formule 1 te blijven", stelde Seidl. McLaren is erg blij met de overeenkomst die momenteel op tafel ligt, met daarin een duidelijke visie over waar de sportieve, technische en financiële regels naartoe gaan. "Uiteindelijk verwachten we in de nabije toekomst te tekenen."

Lees ook: GP van Hongarije VT1: Hamilton snelste, Verstappen achtste tijd

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen