Meerdere coronabesmettingen bij Williams F1

door Hidde Wissels
WilliamsF1_21237_HiRes

In de afgelopen week zijn er acht werknemers in de Formule 1 positief getest op het coronavirus. Een aantal daarvan zouden zijn afgenomen bij het team van Williams. 

Medewerkers in de F1-paddock moeten minimaal eens in de vijf dagen getest worden op het coronavirus. Iedere week publiceert de FIA een persbericht met het aantal afgenomen tests en aantal besmettingen. Tussen 30 oktober en 5 november zijn er 1.781 tests afgenomen, acht bleken er positief.

Sinds het begin van het Formule 1-seizoen werden in totaal 62.978 tests afgenomen en dat leverde 63 positieve gevallen op. Pas twee keer is een coureur positief getest en toevallig racen ze allebei voor Racing Point. Eerst was het Sergio Perez, die daardoor de twee Grands Prix op Silverstone miste. Lance Stroll miste de Grand Prix van de Eifel.

Volgens Speedweek heeft Williams bevestigd dat meerdere medewerkers in de afgelopen twee weken positief zijn getest op COVID-19. Het exacte aantal wil het team niet bevestigen, maar wel dat de positief geteste medewerkers in contact hebben gestaan met teamleden die op het circuit werken. Die betreffende teamleden moeten nu ook in isolatie. Williams neemt vervangers mee voor de Grand Prix van Turkije.

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden