Mekies: "Ferrari-juniorprogramma zo succesvol dankzij Binotto"

1920x1080-Mattia-Binotto-Laurent-Mekies-Ferrari-GP-Canada-2019

Dat het Ferrari-juniorprogramma zoveel talenten aflevert, komt volgens Laurent Mekies, sportief directeur van Ferrari, vooral door de toewijding van Ferrari-teambaas Mattia Binotto. In gesprek met Motorsport stelt Mekies 'dat Binotto erg veel tijd en energie in het juniorprogramma stopt en het persoonlijk aanstuurt'.

"De academie presteert dit jaar erg goed. De jongens doen het fantastisch door in zo’n moeilijk kampioenschap als de Formule 2 te domineren. En ze hebben vorig jaar al de Formule 3 naar hun hand gezet. Het lijkt op een trend", stelt Mekies. Onder andere Robert Schwartzman, Callum Ilott en Mick Schumacher, alle drie actief in de Formule 2 en alle drie Ferrari-junior, doen het erg goed. Zo goed zelfs dat ze dit seizoen hun opwachting zouden mogen maken in de Formule 1 voor hun eerste officiële VT1.

190095-test-bahrain-day-1-700x467
(c) Scuderia Ferrari

Volgens Mekies tilt Binotto het programma naar een hoger niveau. Met name de korte lijnen tussen de junioren en het team zijn essentieel. "De meeste junioren wonen zo'n beetje in de fabriek in Maranello. We zijn er heilig van overtuigd dat de volgende generatie snelle coureurs diegene zijn die samen met het team en de ingenieurs dezelfde lucht in- en uitademen. Ze leven samen en leren al erg vroeg van alles, we proberen ze zoveel mogelijk te integreren.”

Systeem kan werken

De Ferrari academie heeft met Charles Leclerc al bewezen succesvol te zijn. De Monegask laat volgens Mekies zien 'dat het systeem kan werken'. "Maar je kan niet verwachten dat je elk jaar zo’n talent vindt en zelfs niet elke drie jaar.”

Lees ook: Marko: “Drie van de vier RB-stoeltjes voor 2021 al gevuld”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen