Memorabele races: Grand Prix van Bahrein 2014

04-bahrain-sunday14-446076

De derde ronde van het Formule 1-seizoen van 2014 was een spectaculaire ronde met veel actie, onder andere van Mercedes coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Een van de vele gevechten op de baan tussen de twee. De grand prix werd door Hamilton gewonnen  en dat was daarmee zijn tweede overwinning in Bahrein. Ook Pastor Maldonado zorgt voor actie op de baan. Deze keer in memorabele races: de 2014 Grand Prix van Bahrein.

Nico Rosberg had tijdens de kwalificatie pole position te pakken, maar Lewis Hamilton haalde hem na de eerste bocht al in. Na een paar mislukte inhaalpogingen, hield Rosberg in om benzine te sparen om later in de race aan te vallen.

04-bahrain-sunday11-880432-700x467
Foto: Pirelli

Ondertussen waren er ook problemen bij het team van Red Bull. Tijdens de vijftiende ronde moesten de twee coureurs, Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo, van plaats ruilen nadat Vettel's DRS niet meer werkte. Hierdoor verloren beide auto's tijd. Rosberg probeerde nog een keer aan te vallen op Hamilton na het sparen van zijn benzine. Hierdoor pakte hij tijdelijk de leiding over, maar Hamilton kon zijn plek snel terugpakken. Het gevecht tussen de twee Mercedessen hield aan waardoor ze elkaar ook bijna raakten. Nadat Hamilton de leiding overnam, werd hij gelijk gepit door het team. Rosberg werd in rondje 21 binnengeroepen.

Nadat Jules Bianchi en Adrian Sutil elkaar raakten eerder in de race, betekende dat einde race voor Sutil. Bianchi kreeg hiervoor een drive-through penalty. Vanwege het contact kreeg Bianchi een lekke band en schade aan zijn vloer, waardoor hij downforce verloor. Uiteindelijk eindigde hij de race op een ronde achterstand.

Maldonado crash

Ook Maldonado had niet zijn beste race. In de 41ste ronde stuurde hij in op Esteban Gutiérrez waardoor zijn auto over de kop vloog. Door de crash en de hoeveelheid debris dat op de baan lag, werd de safety car ingezet. Hierdoor verloor Hamilton zijn tien seconden voorsprong op Rosberg. Tijdens de safety car herinnerde toenmalige technische directeur Paddy Lowe de beide coureurs eraan dat het team allebei de auto's over de finish wilden hebben. Met nog tien rondes te gaan, ging de race verder en verliet de safety car de baan. Hamilton wist de leiding te houden en de aanvallen van Rosberg te weren.

04-bahrain-sunday13-502073-700x467
Foto: Pirelli

Podium voor Perez

Ondertussen was Sergio Perez in gevecht met teamgenoot Nico Hülkenberg voor de derde plek. Maldonado kreeg een 10-seconden-stop-and-go penalty voor zijn crash met Gutiérrez. Na de safety car ging het gevecht tussen de coureurs van Mercedes door, maar uiteindelijk wist Hamilton de strijd te winnen. Rosberg eindigde als tweede, maar wel met de snelste ronde. Daniel Ricciardo kon op het einde net niet Perez inhalen voor een derde plek, die ging naar de Mexicaan. Het was voor hem zijn eerste podium sinds 2012.

Door de overwinning van Hamilton werd het gat in het kampioenschap tussen hem en Rosberg kleiner, van 18 naar 11 punten. Door de podiumplek van Perez schoof Force India naar de tweede plek in het constructeurskampioenschap.

Wil je alle hoogtepunten van de race zien? Bekijk de beelden van F1 hieronder:

Lees ook: Memorabele races: eerste podium Leclerc

Lees ook: Memorabele races: Grand Prix van Australië 2010

Lees ook: Memorabele races: Australian Grand Prix 2007

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen