Mercedes-coureurs: Weersomstandigheden hebben ons belemmerd

george russell brazilie 2023 vrijdag

Lewis Hamilton start de Grand Prix van Brazilië zondag vanaf P5. Teamgenoot George Russell kwalificeerde als zesde, maar zal door een gridstraf uiteindelijk vanaf de achtste plek starten. De Britten werden verrast door de weersomstandigheden in Q3 en hadden graag nog een extra snellere ronde willen neerzetten, gezien de 'redelijke performance' van de auto.

De Mercedes-coureurs zijn positief over de snelheid van de W14, maar zijn ook teleurgesteld dat het stormachtige weer resulteerde in een vroegtijdig einde van Q3. Hamilton merkte tijdens de kwalificatie dat zijn auto 'signalen van een goede performance' liet zien, zo laat hij weten aan F1.com. ''Over het algemeen zaten we een paar tienden achter de snelsten, maar ik denk dat de omstandigheden aan het einde ons waarschijnlijk wel iets hebben belemmerd. De auto liet een redelijke performance zien, dus dat is fijn. Als vijfde kwalificeren is niet super, maar ik heb mijn best gedaan. Hopelijk hebben we een betere race.''

'Nog nooit zo'n drastische weersverandering gezien'

George Russell was flink onder de indruk van de plotselinge omslag van het weer. De Brit is niet tevreden met zijn snelle ronde in Q3, maar blijft optimistisch over zijn startpositie en kansen voor de race. ''Dit weer is echt absurd, ik heb nog nooit zo'n drastische weersverandering gezien. Ik was erg teleurgesteld over mijn ronde in Q3, ik gleed rond en had totaal geen grip. Hoewel het een frustrerende en teleurstellende ronde was, is P6 uiteindelijk geen slechte startpositie voor de race. Het team heeft geweldig werk geleverd, de auto presteert hier goed. Het draait allemaal om de racesnelheid, dus we gaan zien hoe we hier de rest van het weekend presteren,'' aldus de Brit tegenover F1.com.

Gridstraf voor Russell

George Russell heeft na de kwalificatie nog een gridstraf van twee plaatsen gekregen voor het belemmeren van Pierre Gasly aan het einde van de pitstraat. De FIA heeft laten weten dat de coureurs zoveel mogelijk links moeten rijden in de pitstraat en de pit exit om coureurs de ruimte te geven om daar een gat te creëren en langzaam te rijden. George Russell reed pontificaal in het midden van de pit exit waardoor Gasly achter hem flink in de remmen moest. Russell zal de Grand Prix van Brazilië door de gridstraf daarom vanaf de achtste plek starten.

Lees ook: FIA neemt maatregelen: Verbod op te langzaam rijden en stilstaan in pitstraat

Lees ook: Carlos Sainz teleurgesteld na kwalificatie: We hadden pech

Lees ook: Lance Stroll na indrukwekkende P3 in Brazilië: Het was echt lastig

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden