AP-2157MR1952111_news

Max Verstappen start de Grand Prix van Hongarije vanmiddag om 15:10 uur vanaf pole position en zal dan direct de hete adem van twee Mercedessen in zijn nek voelen. Valtteri Bottas (P2) en Lewis Hamilton (P3) zullen beiden revanche willen nemen voor hun tegenvallende optreden vorige week tijdens de Grand Prix van Duitsland.

Vooral Bottas zal er alles aan gelegen zijn om Verstappen nog voor de eerste bocht te verschalken. De Fin ligt na zijn onnodige uitvalbeurt vorige week in Duitsland onder een vergrootglas bij Mercedes. Het contract van Bottas bij de Zilverpijlen loopt eind dit jaar af en teambaas Toto Wolff heeft laten weten er nog niet helemaal uit te zijn of dat wordt verlengd.

Wat ook niet meehelpt is dat Bottas vrijdag de eerste trainingssessie miste vanwege motorproblemen. "Ik loop een beetje achter de feiten aan dit weekend. Ik begon eigenlijk pas zaterdagochtend [tijdens VT3] in mijn ritme te komen en werd tijdens de kwalificatie steeds beter. Ik ben dan ook blij met mijn rondje," aldus de Fin na afloop van de kwalificatie.

Ook Hamilton aast op revanche. De regerend wereldkampioen werd vorige week in Duitsland negende, maar had gisteren een moeizame kwalificatie: "De auto voelde anders dan in de derde vrije training en ik had daar wat moeite mee, maar ik ben strijdbaar en we hebben een prima positie voor morgen. Het zal interessant worden want we hebben een lang recht stuk naar Bocht 1. Het is niet de makkelijkste plaats om in te halen, maar we zullen ons best doen. We gaan het ze niet makkelijk maken."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden