Mercedes een jaar langer door met Valtteri Bottas

M187288

Valtteri Bottas rijdt ook in 2020 aan de zijde van Lewis Hamilton bij Mercedes. Het aflopende contract van de Fin is door de Zilverpijlen met een jaar verlengd.

Bottas staat momenteel tweede in de strijd om de wereldtitel, 62 punten achter teamgenoot Hamilton. Sinds de Fin in 2017 de overstap maakte van Williams won hij vijf races en werd hij derde (2017) en vijfde (2018) in het kampioenschap.

Na een aanvankelijk goede start van het seizoen, lag de gisteren dertig jaar geworden Fin de laatste tijd wat onder vuur. Hij maakte een aantal foutjes en de naam van reserverijder Esteban Ocon werd nadrukkelijk genoemd als opvolger. Vandaag maakt Mercedes dus bekend dat het team toch door wil met Bottas.

Teambaas Toto Wolff legt uit waarom Mercedes voor Bottas kiest: "We zijn met Valtteri de uitdaging aangegaan om het dit jaar nog beter te doen dan in de eerste helft van 2018. Dat is gelukt met een paar indrukwekkende optredens in de eerste races van dit jaar. En hoewel het tot dusverre zijn meest succesvolle eerste seizoenshelft is, blijft hij hongerig naar meer. Dat is de houding die we van alle onze teamleden verlangen. Ik ben blij dat hij voor in ieder geval nog één seizoen bij ons team blijft en kijk er naar uit dat hij de lat nog hoger legt."

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden