Red Bull top, valse start tweede testweek Mercedes en Ferrari

Gasly

De tweede week van de wintertest op het Circuit de Barcelona-Catalunya is voor Ferrari en Mercedes niet geheel vlekkeloos van start gegaan.

Over het algemeen was het een dag van rustig data vergaren, pitstops oefenen en proefstarts maken, maar zowel de Scuderia als de Zilverpijlen hadden zich een betere start van de tweede week voorgesteld.

Olielek bezorgt Mercedes hoofdpijn

Mercedes was naar Montmélo afgereisd met een flink aantal updates die in de ochtend vrij probleemloos door Lewis Hamilton werden getest. Na de lunch ging het echter mis: Valtteri Bottas had het stuurtje van Hamilton overgenomen, maar moest al in zijn eerste rondje de W10 naast de baan stilzetten met een probleem met de oliedruk. De auto werd teruggebracht naar de garage. Aan het eind van de dag kon de Fin nog een paar rondes bijschrijven, maar echt tevreden zal men niet zijn geweest.

Weinig kilometers en data voor Charles Leclerc

Waar Mercedes 's middags problemen had, daar verliep bij Ferrari de ochtend vrij stroef: Charles Leclerc had dienst toen aan boord van de SF90 koelingsproblemen ontstonden. Er restte de 21-jarige Monegask niet veel meer dan zijn auto naar binnen te rijden en uit te stappen. Na de lunch leken de problemen verholpen en kon Sebastian Vettel beginnen aan zijn programma. Dat resulteerde in de vierde tijd van de dag: 1:17,925 en 81 rondes.

Probleemloze dag voor Red Bull Racing

Bij Red Bull kende Pierre Gasly een probleemloze dag. De Fransman sloot uiteindelijk af met de tweede tijd van de dag: 1:17,715, sneller dan Red Bull de hele vorige week was geweest. Gasly reed ook de meeste rondes, 136 om precies te zijn.

Lando Norris snel en stil

De snelste tijd ging vandaag echter naar Lando Norris. De McLaren-coureur liet met nog ruim een half uur te gaan een 1:17,709 noteren, maar kon slechts kort genieten van zijn 'fastest lap': enkele minuten later zorgde de Engelsman voor de tweede keer op de dag voor een code rood. Norris reed zijn tijd overigens op de zachtste compound (C5) terwijl Gasly zijn tweede tijd reed op de C3-compound.

Een opmerkelijk goede dag was er voor Haas F1 en Kevin Magnussen: de Deen reed vandaag 131 rondes en het team lijkt de elektronische problemen van vorige week achter zich te hebben gelaten.

Racing Point klokt derde tijd

Lance Stroll liet vandaag zien dat Racing Point nog lang niet afgeschreven moet worden. Het 'nieuwe' team reed een vrij kleurloze eerste week, maar Stroll klokte vandaag een keurige derde tijd: 1:17,824. En ook bij Williams lijkt de eerste dramatisch verlopen week vergeten: voor de stal uit Grove maakte George Russell eindelijk kilometers: de Engelsman kwam tot 119 rondes.

Alle ins en outs van de Formule 1-testweken hoor je in onze podcast:

De tijden vandaag op het Circuit de Barcelona-Catalunya:

Morgen dag twee van de tweede testweek op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden