Mercedes legt onderhandelingen met Hamilton tijdelijk stil

Damm9BFWsAALZ-F

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft al "weken lang" niet gesproken met Lewis Hamilton over een nieuw contract. De Duitse renstal wil zich eerst volledig richten op het verbeteren van de prestatie van de auto voordat het team de contractbesprekingen met de viervoudig wereldkampioen hervat. De verbintenis van Hamilton bij Mercedes loopt aan het eind van dit seizoen af.

"De contractbesprekingen met Lewis hebben nu even geen prioriteit", aldus Wolff. "De afgelopen weken waren heel intens, waardoor we er niet aan toe zijn gekomen."

Toch twijfelt de Oostenrijker er niet aan dat de deal rond gaat komen. "We willen allebei graag met elkaar door. We moeten alleen nog even het juiste moment vinden om de details in orde te maken en een handtekening te zetten."

Hamilton staat sinds 2013 bij Mercedes onder contract en veroverde bij het team drie wereldtitels. Afgelopen weekend in Baku pakte hij zijn eerste overwinning van het seizoen. Door die zege kwam hij bovendien aan de leiding te staan van het kampioenschap.

Hamilton en Mercedes zijn sinds eind vorig jaar in gesprek met elkaar over een nieuwe verbintenis, maar tot een akkoord is het nog niet gekomen.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden