Mercedes maakt rijdersduo 2022 in september bekend

M276114

Toto Wolff laat aan het Duitse Bild weten dat het Mercedes-rijdersduo voor 2022 in september bekend wordt gemaakt. In eerste instantie zou tijdens de zomerbreak de knoop worden doorgehakt, maar dat lijkt nu toch uitgesteld.

Lewis Hamilton heeft zijn aflopende contract met twee jaar verlengd bij het team van Mercedes. Wie zijn teamgenoot gaat worden is nog niet bekend. Wel is het duidelijk dat het gaat tussen zijn huidige teamgenoot Valtteri Bottas en George Russell die uit het junior programma komt en al enkele jaren zeer verdienstelijk voor Williams rijdt.

”Beiden moeten zich goed kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen"

"We moeten kiezen tussen de stabiliteit van Bottas en het talent van Russell, waarmee we een coureur hebben voor de toekomst van dit team. Ik wil de keuze in september geregeld hebben zodat beiden zich goed kunnen voorbereiden op het volgende seizoen”, vertelt Wolff.

Max Verstappen / Red Bull / Grand Prix van Groot-Brittannië / Silverstone / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Michael Regan/Getty Images)

Red Bull snelste auto

Volgens de Oostenrijker heeft Red Bull Racing op dit moment de snelste auto, maar hij geeft aan dat Mercedes tot het bittere eind gaat vechten om de wereldtitels binnen te slepen. "Red Bull is op papier wat sneller, maar we zullen tot het laatst blijven vechten. Dat moet ook want dit kampioenschap wordt aan het eind pas beslist."

De Formule 1 hervat het seizoen komend weekend in België op het circuit van Spa-Francorchamps. Vervolgens worden in de twee weekenden die daarna volgen de Dutch Grand Prix op Zandvoort en de Italiaanse grand prix op Monza verreden. Na deze triple-header neemt Mercedes een besluit over wie de teamgenoot van Hamilton gaat worden.

Lees ook: Qatar lijkt kalenderplek in te nemen van Australië

Lees ook: Toto Wolff hint op komst George Russell bij Mercedes

Lees ook: Horner over Mercedes: “Is duidelijk strategie geweest"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen