Mercedes neemt afscheid van Valtteri Bottas

M297140

Valtteri Bottas heeft afscheid genomen van Mercedes. De Fin reed vier jaar voor Mercedes. In 2022 zal hij gaan rijden voor Alfa Romeo met Guanyu Zhou als teamgenoot. 

Mercedes heeft voor het achtste jaar op rij de constructeurstitel gewonnen. Dat was reden voor Bottas, Lewis Hamilton en teambaas Toto Wolff om de fabriek te bezoeken voor een feestelijk moment. Het was direct ook het afscheid van Bottas, die na vijf seizoenen vertrekt en in 2022 bij Alfa Romeo gaat rijden. Na een bijeenkomst in de fabriek in het Engelse Brixworth mocht Bottas plaatsnemen in een open sportwagen, waarna hij werd uitgezwaaid door Mercedes-werknemers.

Positieve jaren bij Mercedes

De Finse coureur kan positief terugkijken op zijn jaren bij de Duitse renstal. In de jaren bij Mercedes is hij twee keer tweede en twee keer derde geworden in het wereldkampioenschap. Verder lukte het de 32-jarige coureur om 67 keer op het podium te staan en heeft hij tien overwinningen behaald. Daarnaast is hij een zeer waardevol teamgenoot gebleken voor Lewis Hamilton en heeft hij hem tijdens de races dan ook vaak geholpen.

Lees ook: Max Verstappen: “Ik stop als Gianpiero Lambiase ook stopt”

Lees ook: Toto Wolff: “Geen zekerheid of Hamilton blijft”

Lees ook: Overwinning Max Verstappen in 10 foto’s

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen