Mercedes onthult nieuwe bolide op 2 maart 2021

door Coen Versteeg
DyOrv6BWoAAWpfk

Mercedes gaat op 2 maart de "W12 E Performance" tonen aan de racewereld. De Zilverpijlen zijn erop gebrand om met deze auto nog een titel binnen te slepen. Het zou een recordaantal van 8 constructeur titels op rij zijn. 

Bekendmakingen

Voorlopig is Mercedes van de topteams de eerste die de release datum bekend maakt. De presentatie gaat plaatsvinden op het circuit van Silverstone en is te volgen via een online stream. In tegenstelling tot de release datum is Mercedes het laatste team dat nog het rijdersduo officieel moet maken. Bottas staat al vast voor 2021, maar niemand minder dan wereldkampioen Lewis Hamilton is nog bezig met zijn contractonderhandelingen.

E Performance

Wat daarnaast ook anders is dan andere jaren, is het feit dat Mercedes voor het eerst "E Performance" in de naam van de auto heeft gezet. "E-Performance is het nieuwe technologielabel dat wordt gebruikt in productnamen en badges op alle toekomstige hybride auto's van Mercedes-AMG", vertelde het team aan Formula1.com.

Strijd 2021

In 2021 wil Mercedes doorgaan waar het is gebleven. Aangezien een hoop onderdelen hetzelfde zijn als afgelopen jaar, is die kans ook best aanwezig. Al zal het team van Red Bull Racing daar anders over denken. In het laatste jaar van Honda in de Formule 1 zullen ze er alles aan doen om het de Zilverpijlen lastig te maken.

https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/1356557979873599490?s=20

 

door Coen Versteeg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden