M256874

Mercedes onthulde dinsdagmiddag de nieuwe bolide voor dit seizoen. Dat gebeurde via een livestream vanuit het Britse Brackley. De Mercedes-AMG F1 W12 E Performance (F1 W12) heeft net als zijn voorganger een volledig zwarte livery.

Op enige afstand van elkaar presenteerden Valtteri Bottas, Lewis Hamilton en Toto Wolff trots de nieuwe Mercedes-auto. De bolide heeft ook dit jaar weer een volledig zwarte livery, waarmee het team zich zichtbaar wil inzetten voor diversiteit in de sport. Achterop de auto hebben sponsors AMG en Ineos wederom een grote plek gekregen. Naast de zwarte livery is de auto uitgerust met de nieuwe M12-motor. ''We gaan nu ons achtste seizoen beginnen waarbij we stabiele prestaties leveren”, liet Hywel Thomas, motorexpert bij Mercedes weten. “We hebben dus een goed idee van hoe de hybride-motor werkt. Onze nieuwe motor is de originele Mercedes-AMG motor, maar we hebben er hard aan gewerkt om deze ook te verbeteren''. Ook het koelsysteem heeft een upgrade gekregen.

Aerodynamica

Naast de aanpassingen van de motor had Mercedes een grote uitdaging aan de aerodynamica van de auto. Door de nieuwe regels die vanaf 2021 gelden, was het team genoodzaakt enige aanpassingen te doen. Zo is de vloer van de auto aan de achterkant smaller geworden. “De auto is bijna hetzelfde als die van vorig jaar. Maar er zijn wel verschillende interessante aerodynamische aanpassingen die er voor zorgen dat de auto waarschijnlijk anders rijdt. Ik kan niet wachten om dat mee te maken tijdens de testdagen in Bahrein”, aldus Valtteri Bottas. Ook Hamilton liet weten afgelopen winter veel contact te hebben gehad met de ingenieurs en niet te kunnen wachten om met de W12 te gaan rijden.

Budget cap

“De structuur van het team moest efficiënter. Maar we zijn er van overtuigd dat dit een positief effect zal hebben op onze prestaties op het circuit'', aldus Toto Wolff over de budget cap. De nieuwe regeling moet er door middel van een budgetplafond voor zorgen dat de teams dichter bij elkaar komen en zo de strijd in het klassement spannender maken. Dit heeft vooral een grote invloed op de grotere teams waaronder Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing.

“Gat tussen updates van auto groter”

De regeling zorgt voor een hele andere aanpak als het gaat om de ontwikkeling van de auto. Mercedes ingenieur James Allison: ''We willen er voor blijven zorgen dat de auto sneller wordt. Maar door de budget cap is het gat tussen de updates van de auto groter. We moeten langer wachten en zullen verschillende updates moeten combineren voordat we het geld gaan uitgeven om het te produceren. We moeten voorkomen dat we het geld wat voor de ontwikkeling bedoelt is, al vroeg in het seizoen opmaken.''

Op vrijdag 12 maart zal de nieuwe bolide voor het eerst in actie te zien zijn tijdens de eerste testdag op het circuit van Bahrein.

Lees ook: Frans Verschuur: “Monteur als Lee bepaalt veel in het team”

Lees ook: Nieuwe F1-bolides 2021: Waar en wanneer worden ze onthuld?

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden